Heb je een prachtig huis en hoop je daar je oude dag te kunnen slijten, dan heb je een lot uit de loterij gevonden. Toch is het allesbehalve een vanzelfsprekendheid dat deze droom ook werkelijkheid wordt. De situatie kan ineens supersnel dusdanig veranderen dat verhuizen ineens geen ver-van-je-bedshow meer is, maar een noodzaak is geworden. Door bijvoorbeeld brand, lekkage, inbraak of stormschade kun je plots met een dusdanige schade komen te zitten dat er daarna geen onbezorgde rest van je leven mogelijk lijkt. Om deze belangrijke redenen is het essentieel om je woning verzekeren niet uit te stellen tot morgen. Dit is bij een verzekeraar als Univé binnen 5 minuten al online geregeld.

 

Dit zijn de woonverzekeringen van Univé

Univé biedt in totaal 3 verschillende woonverzekeringen. De eerste is een superbelangrijke voor wie een eigen huis bezit, namelijk de opstalverzekering. Hiermee is niet alleen je huis verzekerd, maar ook alles wat eraan vastzit. Denk aan de schuur in de tuin, de tuin zelf en de zonnepanelen die op het dak liggen, de laadpaal voor je elektrische auto en de warmtepomp. Mocht er iets gebeuren waardoor je huis compleet verwoest wordt, dan kan de schade niet te overzien zijn. Geen wonder dus dat een opstalverzekering hebben zelfs verplicht is voor huizenbezitters. Sterker nog, het is niet eens mogelijk om een hypotheek te krijgen zonder het hebben afgesloten van een opstalverzekering.

 

Wat is de functie van inboedelverzekering?

Het tweede pakket betreft de inboedelverzekering Univé. Hiermee worden alle spullen in je huis bedoeld die je zonder schade toe te brengen mee kunt nemen. Hierbij kun je werkelijk aan van alles denken, zoals je smart-tv, het complete bankstel, die ene fijne fauteuil, kasten, tafels en stoelen. Maar ook kleding valt gewoon onder de inboedelverzekering, net als je mobiele telefoon, tablet en andere apparatuur. Voor mobiele elektronica is het echter wel van belang om te weten dat niet alle schade vergoed wordt vanuit de inboedelverzekering. Raak je je telefoon per ongeluk kwijt, dan valt dit niet onder de dekking. Duw je per ongeluk die ene dure vaas om die vervolgens in duizend stukjes op de vloer ligt, kun je wél mogelijk gewoon aanspraak maken op vergoeding.

 

Opstal- en inboedelverzekering Univé met korting

Wil je het liefst niet hoeven kiezen? Dat is ook niet per se nodig. Er is namelijk nog een derde en laatste optie, met het pakket Inboedel & Opstal. Hiermee zijn zowel je huis als jouw bezittingen verzekerd én weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. In alle gevallen is er overigens geen sprake van eigen risico. Naast de bovengenoemde basispakketten zijn er tot slot nog aanvullende dekkingen mogelijk. Wil je bijvoorbeeld je kostbare spullen altijd en overal verzekerd hebben waar je ook gaat, dan is de Kostbaarhedenverzekering mogelijk precies wat je zoekt. Via de website van Univé kom je er precies achter wat je eigenlijk nodig hebt. En sluit je meerdere pakketten af, dan profiteer je van een korting die kan oplopen tot 10%.