Als gebouwbeheerder zoek je naar manieren om je maandelijks operationeel budget te maximaliseren. Commerciële schoonmaak is een van jouw belangrijkste uitgaven. Als je de meeste waarde uit jouw bestaande services haalt, bespaar je op de lange termijn veel geld.

Dit artikel behandelt essentiële punten die je niet weet over commerciële glazenwassersdiensten. Na het lezen begrijp je hoe commerciële glasbewassing werkt binnen de schoonmaakbranche, wat je zal helpen tijd, geld en energie te besparen.
 

Glasbewassing: service die alle gebouwen nodig hebben

 

Heeft jouw huidige schoonmaakbedrijf glasbewassing in hun servicepakket? Het is een vraag die sommige gebouwbeheerders niet per se stellen als ze op zoek zijn naar kantoorschoonmaakdiensten.

Als het gaat om samenwerking met een commercieel glazenwassersbedrijf, zijn er twee belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden: vertrouwen en transparantie. De gezondheid van jouw medewerkers en de reputatie van het gebouw zijn in handen van jouw schoonmaakbedrijf. Je moet ervoor zorgen dat je jouw commerciële schoonmaakdienst vertrouwt om duidelijk te communiceren en de klus te klaren.
 

Glazenwassen is een specialiteit

 

Wanneer je op zoek bent naar een commerciële schoonmaakdienst, moet je er rekening mee houden dat commerciële glazenwassen wordt beschouwd als een speciale service binnen de kantoren schoonmaak. Dit komt omdat het wassen van ramen een andere branche is.

Om de ramen van een commercieel gebouw goed schoon te maken, moet een bedrijf investeren in gespecialiseerde apparatuur en speciale training voor hun personeel. Ramen hebben andere reinigingsoplossingen nodig dan andere oppervlakken. Bovendien hebben hoge ramen of gebouwen met meerdere verdiepingen ladders of steigers nodig. Dit om het personeel in staat te stellen die gebieden te bereiken.

Een andere reden waarom glazenwassen over het algemeen als een speciale dienst wordt beschouwd, is dat er een zeker risico is verbonden aan het wassen van ramen. Het personeel is speciaal opgeleid in veiligheidsprocedures bij het gebruik van ladders en steigers om ramen op hogere verdiepingen te bereiken. Het hebben van personeelsleden die zich meerdere verdiepingen boven de grond bevinden, brengt inherente risico's met zich mee.

Vanwege de bovengenoemde redenen en meer, kiezen veel schoonmaakbedrijven ervoor om bepaalde glazenwassersdiensten voor hun klanten uit te besteden. Dit waarborgt zowel de veiligheid van het betrokken personeel als de kwaliteit van de dienstverlening aan de klanten.
 

Binnenglas versus buitenglas

 

Er is een groot verschil tussen binnenramen en buitenramen als het om glazenwassen gaat. Hoewel beide oppervlakken van glas zijn, kan het reinigingsproces enorm verschillen.

Schoonmakers kunnen binnenramen vaak samen met de vloeren onderhouden, waarbij ze het glas bereiken met behulp van eenvoudige hulpmiddelen zoals trapladders of een zuigmond met lange steel. Bovendien hebben binnen- en buitenramen verschillende problemen als het om vuil gaat. 

Binnenramen hebben vuil in de vorm van stof en handafdrukken. Op buitenramen zijn er meestal zaken als pollen, vuil of smog, die veel moeilijker schoon te maken zijn en een krachtiger reinigingsmiddel vereisen.